Tillgänglighet

Teckentolkning

Från och med hösten 2009 fick Teateri med Jönköpings Landstings teckentolks-avdelning möjlighet att få alla föreställningar I Jönköping teckentolkade. Enda kravet är att Du beställer dina biljetter 7 dagar innan föreställningen på Kulturhuset Spira.

Pluspolare

Jönköpings kommun har lanserat ett kort som förenklar för kommuninvånare med funktionshinder att besöka kultur- och fritidsarrangemang. Satsningen kallas “Pluspolare”. Pluspolarekortet är en möjlighet för dig som är funktionshindrad – som kanske har det lite jobbigare att ta del av olika evenemang och verksamheter inom fritid och kultur. Med Pluspolarekortet får du ta med dig en “Pluspolare” som extra stöd, hjälp eller bara som sällskap – det kan exempelvis vara en kompis eller assistent. Denna person medföljer då utan att betala entréavgift på t ex idrottsevenemang, konserter eller teater mm.

För att få Pluspolarekortet måste man ansöka om ett sådant. Det kan man göra på två olika sätt; via Jönköpings kommuns hemsida eller via vanlig post. Själva Pluspolarekortet kostar inget.

Pluspolarekortet gäller på Teateris arrangemang i Jönköping.

För mer information om Pluspolarekortet, kontakta Anne Sundberg Samordnare på Fritid Jönköping, tfn 036- 10 53 46 eller läs mer på www.jonkoping.se/fritid

Jönköpings Teater

På teatern finns det tillgång till hiss och hörslinga.
Det går även bra att boka och köpa handikapp-/rullstolsplats i Teaterns biljettkassa, som är öppen i samband med föreställningar. Teaterns biljettkassa öppnar 90 minuter före föreställning, eller på Biljettservice: 0771-211 300. Telefontid: fr.o.m. 8 mars 2021 måndagar 09:30-16:30.