Polarörnen

Stina är 8 år. Hon har inga kompisar. Åtminstone verkar det inte så för andra. Stinas bästisar är nämligen en pingvin i plast och en tomte i plysch.

Hennes familj har flyttat till en ny stad. Stina är orolig över att inte passa in. Hon är orolig att hon inte kan tillräckligt mycket i skolan. Då kommer ett paket från hennes mormor med tre saker och ett brev. Hennes mormor som alltid varit fascinerad av ingenjör Andrée ger henne i uppdrag att flyga till Nordpolen och rädda… Ja vad är det hon ska rädda?

Stina bestämmer sig för att följa i Andrées flygspår för att ta reda på det. Utrustad med en tvättkorg, lakan och fantasi ger sig Stina, Plyschtomten och Pingvinen av mot Nordpolen. Precis som Andrée landar även hon långt från målet men samtidigt, mirakulöst, kommer hennes bästisar till liv. Tillsammans kämpar de tre upptäcktsresandena för att hitta vägen hem.

“Det vilar en lätt magisk känsla över hela föreställningen, och som helhet är den en mycket charmig hyllning till fantasin. Föreställningen anges som lämplig från sex år. Rimligt, säger jag, och påstår dessutom att övre åldersgräns saknas.” Jönköpings-Posten

Polarörnen är en äventyrshistoria om vänskap, fantasi och mod. Från 6 år